duminică, 15 mai 2016

Sivas

Hey! Atazi vreau sa ve prezint un film. Filmul se numeste Sivas, si o sa va spun cateva informatii despre el, si am pregatit si  rezumatul trailer-ului facut doar din emoticoane. 
Acesta este link-ul paginii web Festivalul Filmului European:http://ffe.ro, iar aceasta este pagina de facebook: https://www.facebook.com/ffeRomania.

Sivas

Regia și scenariul: Kaan Müjdeci
Imaginea: Armin Dierolf, Martin Solvang
Montajul: Yorgos Mavropsaridis
Muzica: Cevdet Erek
Cu: Dogan Izci, Hasan Ozdemir, Ezgi Ergin, Furkan Uyar
Produs de: Kaan Film, German Coloured Giraffes, Ret Film

„Discursul narativ pare să treacă adesea în plan secundar, lăsând prim planul unui simț al locului și al personajului. Regizorul dezvăluie un simț impecabil pentru maniera în care compoziția transmite emoția.” The Hollywood Reporter


Este povestea unui băiat de 11 ani, Aslan, și a unui bătrân câine de luptă, Sivas, pe care băiatul îl adoptă, salvându-i viața. Între cei doi se dezvoltă o relație extrem de strânsă, de pe urma căreia adulții încearcă să obțină beneficii.    

Kaan Müjdeci este regizor și scenarist. S-a născut în anul 1980 la Ankara iar din 2003 s-a stabilit în Germania. A regizat până în prezent trei scurmetraje, Free Entrance (2008), proiectat la Berlin, Turkish Film Week, Berlin, Day of German Unity (2010), prezentat la Cannes, Short Film Corner și Jerry (2011), prezentat la Berlinale, Talent Campus, documentarul Fathers and Sons (2011), iar Sivaseste primul său lungmetraj. 

Si daca tot Festivalul filmului european implineste 20 de ani, sa ii transmit si eu  urare de viata lunga :) :
La multi ani, măi festival,
Să scoți filme number one,
Și in topul tau sa fie,
Filme zeci, sute, o mie.
Douazeci de ani tu ai facut,
Eu iti doresc macar inca atat!
Sa ne incânți în fiecare an,
La mulți ani, măi festival! :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu